Facebook Communities Update – 1. díl

22. 10. 2018KomunityNovinky

Vzhledem k růstu community teamu ve Facebooku a velkého množství novinek bychom vám rádi představili nový pravidelný seriál informací z oblasti Facebook komunit. První díl informuje o událostech spojených s Facebookem a představuje využití 2 zajímavých funkcí.

Setkání představitelů Community Leadershop Circles (CLC) – 18.-19.12.2018

Program CLC pokračuje ve své druhé vlně se zaškolováním dalších měst. Díky tomu může ve svých řadách přivítat nové zajímavé projekty z nových lokalit. V České republice se aktuálně uvažuje o Brně a Ostravě. Na základě práce v minulém roce organizace připravuje setkání leaderů CLC v Berlíně.

Community Summit Menlo Park, SA – 7.-8.2.2019

Facebook ohlásil, že do svého sídla zve nejen vedoucí komunit a neziskových organizací, ale poprvé také představitele Facebook stránek a fundraiserů. Summit je určený primárně pro oblast Kanady, USA, Karibiku a Mexika.
 

Co je nového v prostředí Facebook Groups

Facebook povoluje ve skupinách Chat Rooms

  • Vychází tak vstříc lepší komunikaci mezi adminy a moderátory skupin.
  • Do Group Chatu je možné pozvat až 250 lidí.
  • Group Chat umožňuje nastavení notifikací tak, že například můžete být notifikováni pouze tehdy, pokud vás někdo označí tagem @jmeno.

Facebook Group Units

  • Sskupiny v České republice začínají testovat vzdělávání svých členů pomocí Units (funkce lze aktivovat v rámci nastavení skupiny).
  • Někteří z adminů skupiny CLC mají díky přednostně uvolňovaným funkcím přístup k testování monetizace výuky již nyní. Pokud chcete testovat novinky s námi přidejte se.
Pracuji v Business Factory na projektu Brandformance. Vedu skupinu Community Leadership Circles from Facebook: Prague. Připravuji strategie pro práci s komunitami a brandové kampaně na Facebooku.

Komentáře