Facebook nabídne interaktivní 3D příspěvky

19. 10. 2017Novinky

V současnosti můžete na Facebooku vytvářet příspěvky v celé řadě podob – jednoduché textové, doplněné obrázkem či videem, v carousel anebo 360° formátu. Facebooku to ale, zdá se, nestačí a plánuje zavést také interaktivní 3D posty.

Zbrusu nový formát příspěvků budete moci zveřejňovat, prohlížet si jej a reagovat na něj přímo na News Feedu. A to bez nutnosti mít jakékoliv vybavení pro virtuální realitu. Vytvořit 3D příspěvek bude možné prostřednictvím Oculus Medium nebo Facebook Spaces a uživatelé na něj budou moci reagovat standardně pomocí svých mobilních zařízení.

Oproti ostatním typům příspěvků je tady výhodou, že si předmět zobrazený ve 3D rozměru prohlédnete ze všech úhlů. Ale to není všechno. Rozhodně zajímavé budou i varianty, jak na příspěvek reagovat. Například 3D automobilu půjdou otevřít dveře – jednoduše tím, že přejedete prstem přes objekt.

Tímto se firmám na Facebooku otevírají zcela nové příležitosti, jak zákazníkům ukázat své produkty nebo služby. Současně se obsah virtuální reality začíná přibližovat i uživatelům, kteří s VR do kontaktu zatím ještě nepřišli. Ačkoliv formát 360° nabízí zajímavé možnosti, 3D rozměr obohatí zážitky na Facebooku mnohem výrazněji.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře