Facebook odstraní tisíce zájmů z cílení reklam

12. 8. 2019Novinky

Facebook v následujících měsících plánuje smazat tisíce zastaralých a málo používaných zájmových cílů pro reklamu. Mezi ně patří například staré filmy, názvy kapel a podobně.

Většina inzerentů tuto změnu vůbec nezaznamená. Odstranění se týká všech rozhraní Facebook reklam včetně API. Cílení podle zájmů, které Facebook vyhodnotí jako nepoužívané, už v nových kampaních nebudou k dispozici.

Pokud daný zájem k cílení reklam přeci jen používáte, přijde vám od Facebooku během srpna upozornění. Daný cíl budete moci používat ještě pár měsíců (konkrétní datum ještě Facebook neurčil), poté budete muset své cílení změnit.

Tato novinka jde ruku v ruce se snahou Facebooku vytvořit jednodušší a konzistentnější platformu. Tyto ambice naplňuje například redesign Business Manageru nebo úprava podoby příspěvků v News Feedu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře