Facebook oznámil celkové tržby 15,1 miliardy dolarů za první čtvrtletí 2019

14. 5. 2019Novinky

Facebook zveřejnil statistiky za Q1 letošního roku. A jsou i tentokrát pozitivní. Celkové tržby dosáhly 15,1 miliardy dolarů, což představuje meziroční nárůst o 26 %. Počet měsíčně aktivních uživatelů na Facebooku vzrostl o 55 milionů na 2,38 miliardy.

Mark Zuckerberg uvedl, že komunita platforem Facebooku má po celém světě kolem 2,7 miliardy měsíčně aktivních uživatelů, z toho jich je 2,1 miliardy aktivních na Facebooku, Instagramu, Messengeru nebo WhatsAppu každý den.

Facebook a Messenger Stories mají denně 500 milionů aktivních uživatelů a stejných čísel dosahují i příběhy na Instragramu a WhatsAppu. Třetina uživatelů Facebooku sleduje Stories každý den a kolem 3 milionů inzerentů využívá reklamy ve Stories v aplikacích Facebooku.

Zdroj: Techcrunch

Růst Facebooku na evropském a severoamerickém trhu zpomalil, v Asii a Tichém oceánu ale vykazuje nárůst.

Statistiky Facebooku za Q1 2019:

  • Počet denně aktivních uživatelů (DAU) dosahoval průměrně 1,56 miliardy, což je meziroční nárůst o 8 %.
  • Počet měsíčně aktivních uživatelů (MAU) byl v průměru za první čtvrtletí 2,38 miliardy a jedná se o meziroční nárůst o 8 %.
  • Příjmy z reklamy za první čtvrtletí roku 2019 dosáhly 14,9 miliard dolarů, což je meziroční nárůst o 26 %.
  • Příjmy z mobilní reklamy představovaly přibližně 93 % z celkových příjmů z reklamy za Q1 2019. Jedná se o nárůst zhruba 91 % ve srovnání se stejným obdobím roku 2018.
Zdroj: investor.fb.com
  • Facebooku se zvýšil v prvním kvartále i počet zaměstnanců na 37 773 osob, což představuje meziroční nárůst o 36 %.
  • Kapitálové výdaje za první čtvrtletí roku 2019 činily 3,96 miliardy USD.
  • Čistý příjem zaznamenal meziroční nárůst o 51 % a dosáhl na 2,429 miliard dolarů.

Přečtěte si kompletní report statistik za 1. kvartál roku 2019.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře