Facebook pomůže malým podnikům a vývojářům při ochraně soukromí a dat

17. 7. 2018Novinky

Facebook uzavřel dvě nová partnerství. Jedná se o školení, která by měla vzdělávat firmy v oblasti ochrany soukromí, a o speciální vzdělávací programy pro vývojáře.

Školení pro malé a střední podniky

Facebook připravil na základě spolupráce s americkými odborníky na právo a ochranu dat školení pro malé firmy. Školení bude zahrnovat základní body ochrany soukromí jejich zákazníků, s kterými by měly být firmy obeznámeny. První kurzy se budou vyučovat v Baltimoru, New Orleans, San Diegu, East Palo Altu, Kalifornii a New Jersey.

Také na území Evropy Facebook testuje program, který by pomohl firmám v orientaci problematiky GDPR. Tento speciální vzdělávací program začal již v Berlíně a Dublinu.

Školení pro vývojáře aplikací a webových stránek

Facebook oznámil také spolupráci s firmou HackerOne, která poskytuje poradenství nejlepším bezpečnostním týmům na světě, aby pomohla vychovávat vývojáře v programu FbStart. HackerOne spustí průvodce bezpečnosti dat v aplikacích v následujících měsících. Tento tréninkový program by měl pomoci vývojářům, jak se bránit různým formám počítačových útoků.

Jedná se o první kroky Facebooku ve vzdělávání uživatelů o ochraně osobních údajů, ať už se jedná o firmy, nebo soukromé osoby.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře