Facebook představil nové způsoby nakupování a doručování video reklam

3. 10. 2018Novinky

Facebook zavádí dva nové způsoby, jak můžete nakupovat a doručovat své video reklamy. Seznamte se s nástroji In-Stream Reserve a ThruPlay.

In-Stream Reserve

In-Stream reklamy poslední dobou nabývají na důležitosti a ukazují se jako velmi efektivní, obzvlášť v brandových kampaních. Facebook se proto rozhodl, že dá inzerentům větší kontrolu nad placementy, ve kterých se video reklamy doručují, i nad tím, jak za tyto reklamy platí.

Kromě možností volby, kde se reklamy zobrazují, projevili inzerenti zájem i o funkcionality, jako jsou mixed impression cost (CPM) nebo možnost nakupovat reklamy na základě TRP (target rating point). Toho využívá i nástroj In-Stream Reserve, který umožňuje oslovit lidi, jež sledují určitého vydavatele nebo tvůrce.

V praxi to znamená, že placementy se nakupují předem a doručují se cílovému publiku dle TRP. Kromě toho si můžete vybrat různé obsahové balíčky v určitých kategoriích, jako je sport, móda a krása nebo zábava. Ty zakoupíte stejným způsobem jako In-Stream Reserve.

Tento nástroj je ideální pro prémiové zákazníky online videa a televize a hodí se hlavně pro kampaně, které cílí na mladší uživatele a televizní diváky. Nástroj se zatím testuje a je k dispozici vybraným inzerentům v USA.

ThruPlay

Na druhou stranu nástroj ThruPlay pomáhá optimalizovat na dokončené video views. Díky tomu platíte jen za reklamy, které diváci zhlédli kompletně až do konce, nebo alespoň po dobu 15 sekund.

ThruPlay bude k dispozici v Ads Manageru pro všechny video placementy na Facebooku, Instagramu a Audience Network stejně jako pro aukce a nákupy dosahu a frekvence. Facebook ho zpřístupní všem inzerentům na světě během několika týdnů.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře