Facebook přejmenovává reklamy Canvas na Instant Experience

17. 9. 2018Novinky

Facebook provedl změnu u názvu reklam Canvas a přejmenovává je na Instant Experience Ads. Připravuje se i několik aktualizací, které mají zlepšit dobu načítání a výkon reklamy.  

Reklamy Canvas zpřístupnil Facebook všem inzerentům už v roce 2016. Jedná se o typ reklamy optimalizovaný pro mobilní telefony, kde se po rozkliknutí zobrazuje obsah přes celou obrazovku. Statistiky uvádějí, že během uplynulého roku se počet kampaní Canvas více než zdvojnásobil.

Facebook chce novými změnami pomoci firmám, aby lépe porozuměly chování zákazníků, a tím zvýšit pravděpodobnost, že potenciální klient dokončí nákup produktu nebo služby. Změna názvu by měla lépe odrážet to, co reklamní řešení lidem opravdu nabízí. Kromě změny názvu přichystal Facebook další aktualizace:

  • Instant Experience reklamy budou automaticky připojené k Facebook Pixelu a umožní inzerentům, kteří používají Pixel, aby znovu zaujali klienty a opětovně je přilákali na své webové stránky.
  • Nyní se budou reklamy Instant Experience načítat 15krát rychleji než běžné mobilní webové stránky.
  • Zjednoduší se i sledování výkonu reklamy v porovnání s ostatními kampaněmi.

Facebook dále chystá nové možnosti kreativních šablon, které usnadní implementaci, aniž byste museli mít hluboké znalosti z oblasti technologií a designu.

Jednou z novinek je šablona Instant Form, která usnadní zobrazení kontaktních údajů a je k dispozici k dostupným šablonám – Instant Lookbook, Instant Storytelling, Instant Storefront, Instant Customer Acquisition.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře