Facebook přidá Reels do hlavní aplikace

23. 8. 2021Novinky

Facebook začal testovat krátká videa Reels i ve hlavní aplikaci. Díky tomu svým uživatelům umožní vytvářet a sdílet Instagram Reels i zde.

Videa Reels se na Facebooku zobrazí v kanálu příspěvků nebo v rámci Facebook skupin. V News Feedu budete mít možnost kliknout na tlačítko Vytvořit, které se vám objeví při scrollování.

Videa Reels pak zhlédnete ve feedu nebo při kliknutí na ikonku Reels v horní části obrazovky. Odtud dostanete přístup ke standardní sadě nástrojů pro vytváření krátkého video obsahu, včetně výběru hudby, kamery, časování a podobně.

V návaznosti na to pak Facebook umožní tvůrcům Instagram Reels sdílet obsah na Facebooku. Ten se zobrazí spolu s instagramovým názvem profilu.

Zdroj: Social Media Today

To, že se Facebook snaží propojit Instagram Reels s hlavní platformou, není žádné překvapení. Už nedávno například oznámil, že rozšíří panel se Stories o Reels, aby podpořil jejich dosah a engagement.

Facebook novinku zatím testuje s malým počtem uživatelů v USA. Do budoucna je však připraven ji rozšířit do dalších zemí.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře