Facebook přidává autorizační proces pro správce stránek

25. 9. 2018Novinky

Facebook zavádí ověřovací proces, který má za cíl autorizovat majitele facebookových stránek. Tento krok má podpořit transparentnost Facebooku. Facebook bude správce stránek žádat, aby provedli autorizační proces a mohli tak pokračovat v publikování příspěvků.

Ověření bude sociální síť zavádět postupně. Majitelé stránek budou muset označit primární umístění v zemi a zabezpečit svůj účet pomocí dvoufaktorového ověření. Jakmile vás Facebook požádá o ověření, v horní části informačního kanálu obdržíte oznámení. Dokud nedokončíte autorizační proces, nebude možné na stránky publikovat.

Uživatelé, kteří navštíví stránku, uvidí další informace o správcích stránky a její historii. Pokud jste v minulosti změnili název stránky nebo jste ji sloučili s jinou, uživatelům se tyto aktualizace zobrazí. Budou vidět i to, odkud stránku spravujete.

Facebook chce zkomplikovat práci uživatelům, kteří sociální síť zneužívají, a nové nástroje přispějí k lepší transparentnosti řízení stránek. Facebook v nedávné době odstranil v USA i několik falešných účtů a stránek nerespektujících pravidla komunity.

Nový autorizační proces začíná nejprve u amerických firem a brzy bude zavedený globálně.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře