Facebook přidává nové funkce pro firemní stránky

14. 8. 2018Novinky

Facebook spustil novou aktualizaci, která usnadní uživatelům najít místní firmy a podnikatelům ulehčí práci s propagací aktivit na sociální síti. Vylepšená je také mobilní verze Facebooku, která přináší lepší a přehlednější prezentaci firem.

Jednou z prvních novinek je úprava firemních recenzí. Zpětné vazby mohou obsahovat kromě textu a fotografie nově i obchodní tagy. Recenze musí také dosáhnout délky minimálně 25 znaků. Facebook chce, aby uživatelé psali smysluplnější hodnocení.

Facebookové tagy mají stejnou funkci jako hashtagy a jsou generované na základě klíčových slov z minulých zpětných vazeb. Je ale také možné je přidat ručně. Tagy mají pomoci uživatelům pochopit, v čem je firma známá, proč vyniká, co je pro ni charakteristické, a Facebooku zase pomoci firmu kategorizovat pro budoucí vyhledávání.

Nevýhodou těchto doporučení je, že je může zneužít například konkurence. Facebook však umožní stránkám podezřelé recenze nahlašovat, aby se těmto případům zamezilo.

Další aktualizace obsahuje novou sadu tlačítek vyvolávající akci na facebookové stránce, kde bude možné si zarezervovat stůl, objednat jídlo, zarezervovat si schůzku, napsat zprávu nebo doporučení.

Výběr call-to-action tlačítka bude možný podle šablony stránky, kterou si zvolíte na základě vašich potřeb. Akční tlačítka jsou optimalizovaná pro mobilní telefony a měly by zvýšit oslovení potenciálních klientů přes Facebook.

Facebook také rozšiřuje viditelnost Stories a snaží se, aby tuto funkci více využívaly i firmy. Stories bude možné zobrazit i po kliknutí na profil facebookové stránky a jejich funkčnost je v podstatě stejná jako na Instagramu.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře