Facebook přidává plánování Stories a nové možnosti pro reklamy

20. 4. 2021Novinky

Facebook přidává několik nových funkcionalit. Mezi nimi najdete možnost plánování Stories v nástroji Business Suite, nový způsob objevování firem v kanálu příspěvků nebo nové varianty pro reklamy.

Plánování Stories

Největší a nejpraktičtější novinkou, kterou jistě ocení všichni správci stránek, je plánování Stories pro Facebook a Instagram. V aplikaci Business Suite (na desktopu i mobilu) tak budete moci vytvořit příběh a připravit ho ke zveřejnění v čase, který potřebujete. Naplánované Stories najdete standardně v kalendáři obsahu.

Zdroj: Social Media Today

To je vůbec poprvé, co Facebook nabízí plánování Stories nativně. Přiblížila se k tomu pouze tato nedávná novinka. Facebook v Business Suite rovněž umožní ukládat koncepty Facebook a Instagram příspěvků a upravovat naplánované posty.

Podrobnosti si přečtete na blogu Facebooku.

Objevování firem

Facebook také testuje novou funkcionalitu pro vyhledávání podniků v kanálu příspěvků. Při prohlížení feedu uvidíte pod příspěvky zvýrazněný obsah z Facebook stránek, které souvisí s tématy jako móda, fitness, krása nebo restaurace. Odtud se budete moci prokliknout do nového feedu s obsahem firem, které odpovídají vašim zájmům.

Nové reklamy

Facebook taktéž zavádí několik nových možností pro reklamy. Těšit se můžete na:

  • nový cíl Conversion Leads pro Lead Ads, který umožní optimalizovat na uživatele, kteří s největší pravděpodobností provedou konverzi, než čistě na objem (díky tomu budou tyto reklamy funkčně hodnotnější),
  • možnost převést Lead Ads formuláře do šablon Messengeru a navázat tak komunikaci s potenciálními zákazníky,
  • nový typ reklamy Call Ads, který umožní v reklamách zobrazit tlačítko Call Now.

Další informace o novinkách se dozvíte na blogu Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře