Facebook přidává soukromý chat do live videí

31. 5. 2017Novinky

Sledování live vysílání na Facebooku je zábavným způsobem, jak se stát součástí širší online komunity. Na druhou stranu se však dostanete mezi nespočet komentářů, které kvůli velké kvantitě postrádají ve výsledku smysl. Proto Facebook spouští novou možnost – komentování live videí soukromě s přáteli.

Novinka se jmenuje „Live Chat With Friends“ a je přesně tím, za co se vydává. Namísto toho, abyste se snažili s vaším komentářem prorazit mezi hromadu dalších zpráv (ukázalo se totiž, že lidé komentují live vysílání až 10x více než běžné příspěvky), můžete si vysílání jednoduše užít v poklidu a při tom konverzovat s několika dalšími, vámi vybranými lidmi. Můžete pozvat přátele, kteří se již dívají, anebo ty, které by dané vysílání mohlo zajímat.

Novinka se týká veřejných live vysílání. Možnost sdílet vlastní živé video pouze s přáteli již existuje. Kdykoliv je také možné vrátit se zpět do veřejné konverzace a zároveň skrze Messenger zůstat v soukromém chatu s přáteli i poté, co vysílání skončí.

Facebook kromě toho zavádí i funkcionalitu „Live With“, která umožňuje pozvat přátele do vašeho streamu a vychutnat si ho společně, i když jste třeba na druhé straně zeměkoule. Tento nástroj Facebook zavedl už loni, ale dosud byl dostupný jen pro celebrity a ověřené profily a stránky. Nyní se otevřel i ostatním.

Novinka „Live Chat With Friends“ se zatím testuje na mobilních zařízeních v několika vybraných zemích a globálně by měla být k dispozici koncem léta. „Live With“ je již dostupná na platformě iOS.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře