Facebook přináší 3D fotky pro Android, Stories a desktop

14. 5. 2019Novinky

Vytvářet fotografie ve 3D formátu můžete už i na zařízeních s Androidem, ve Facebook Stories a ve webovém rozhraní Facebooku. Toto privilegium bylo dosud určeno pouze majitelům iPhonů s duálním fotoaparátem.

3D fotky zavedl Facebook loni na podzim, ovšem pouze pro omezený počet uživatelů. Teď je rozšířil o další možnosti vytváření.

Ve Facebook Stories si můžete 3D fotky prohlížet, reagovat na ně a odpovídat. Stejně jako ostatní příběhy za 24 hodin zmizí. Pokud chcete zveřejnit 3D fotku ve Stories, jednoduše ji nahrajte skrze News Feed a vyberte možnost sdílení ve Stories.

Foto: Facebook

Facebook také zjednodušil vytváření a sdílení 3D fotek na webu, aniž byste je museli skládat z jednotlivých složek dohromady za pomoci aplikací třetích stran. Jediné, co je teď třeba udělat, je nahrát hloubkovou mapu spolu s obrázkem (přetažením do okna pro vytváření), Facebook je automaticky spojí a vytvoří 3D fotku. Podrobnější kroky najdete v nápovědě Facebooku.

Foto: Facebook

Poslední novinkou, kterou ocení všichni ne-iphonoví uživatelé, je možnost vytvářet 3D fotky na mobilních zařízeních s Androidem. Facebook začne spouštět tuto funkcionalitu během května. Jako první přijde na řadu Samsung Galaxy s duální kamerou nebo módem portrétu. Zahrne modely Galaxy Note 8, Galaxy Note 9, Galaxy S9+, Galaxy S10e, Galaxy S10, Galaxy S10+ a Galaxy Fold.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře