Facebook přináší více transparentnosti do reklam stránek

10. 7. 2018Novinky

Facebook představil dvě novinky týkající se větší transparentnosti reklam na facebookových stránkách. Uživatelé získají více informací o firmě či organizaci a o aktuálně běžících reklamách. Tyto novinky mají vést k vetší odpovědnosti inzerentů a zabránit zneužití na Facebooku.

Zobrazení aktivních reklam

Nově můžete vidět reklamy stránek, které jsou aktivní na Facebooku, Instagramu a Messengeru. Stačí se přihlásit na libovolnou stránku a vybrat funkci „Informace a reklamy“. Následně se zobrazí všechny spuštěné reklamy dané stránky, kde si můžete vybrat filtr země a v dané lokalitě uvidíte reklamy, které tam má stránka spuštěné.

Stejně jako u jakékoliv reklamy na Facebooku budete moci reklamy označovat, pokud si myslíte, že porušují zásady, a Facebook je bude následně kontrolovat.

Facebook také oznámil, že v Brazílii brzy zahájí politický archiv a začne přijímat registraci od politických inzerentů v Brazílii. Cílem je poskytnout lepší transparentnost, aby političtí inzerenti nezneužívali sociální sítě k manipulaci.

Další informace o stránce

Tato funkce pomůže uživatelům získat více informací i o takových facebookových stránkách, které uživatele neinformují. Například můžete vidět všechny změny jmen za poslední dobu nebo datum, kdy byla stránka vytvořena. V následujících týdnech bude tato funkce uvedena do provozu.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode




Převážnou většinu reklam na Facebooku provozují legitimní organizace, ať už se jedná o malé, nebo velké firmy. Facebook se ale také v některých případech setkal s podvodníky a těmito změnami se snaží zvýšit transparentnost a bezpečnost.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře