Facebook připravuje nové nástroje pro skupiny

7. 3. 2019Komunity NovinkyNovinky

Facebook každoročně pořádá summit Communities, kde sdružuje správce skupin. Ti sdílejí tipy, jak vylepšit facebookové skupiny. Letošní setkání přineslo diskuse o možnostech formátování příspěvků, spolupráce skupin a stránek nebo vylepšení nástrojů pro správce. Facebook chce pomoci adminům se správou skupin a lépe motivovat členy k interakcím.

Facebook se už přes dva roky soustředí na rozvoj nástrojů ve skupinách. Snaží se zvýšit komunikaci mezi uživateli a podporovat růst komunit. S větší popularitou Facebook Groups přicházejí i nové funkce, které mají nabídnout například i možnost monetizace.

Změny ve skupinách bude Facebook postupně spouštět v následujících týdnech a měsících. Na co se můžete těšit?

1. Formátování příspěvků

Facebook zavede některé funkce formátování, které budou užitečné při psaní příspěvků ve skupinách. Administrátoři tak budou moci využívat odrážky, psát číslované seznamy, volit velikost písma nebo používat uvozovky pro citace. Díky tomu mohou zveřejňovat oznámení a aktualizace ve formátu, který více zaujme.

2. Spolupráce se značkami

Facebook také testuje nové možnosti spolupráce značek a skupin. Přidruženým skupinám by nové funkce umožnily prezentovat relevantní nabídky partnera.

3. Komunikace ve skupinách

Administrátoři budou moci ukazovat členům skupiny, která pravidla porušili. Touto funkcí získají uživatelé lepší přehled, proč správce jejich příspěvky ve skupině nesdílel.

Facebook zavedl také možnost ztišení uživatelů a jejich příspěvků ve skupinách. Správci mohou členovi, který porušil zásady skupiny, zakázat publikování obsahu, a to v období od 12 hodin do 7 dnů. Uživatel pak uvidí i důvod, proč ke ztišení jeho příspěvků došlo.

4. Mentoring a předplatné skupin

Facebook rozšíří do všech skupin také nabídku „Mentorship“. Uživatelé se mohou spojit s dalšími členy v rámci zájmu, oboru nebo specializace a vzájemně se od sebe učit.

Ve skupinách přibyde také možnost předplatného.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře