Facebook přizpůsobí navigační panel tomu, co používáte nejvíce

28. 8. 2018Novinky

Facebook personalizuje zkratky v navigační tabulce v závislosti na tom, které funkcionality používate v mobilní navigaci nejčastěji. Oproti dosavadní praxi, kdy navigační tabulka sloužila spíš pro uvádění nových prvků, tak bude praktičtější pro běžné užívání aplikace.

Všimli jste si někdy pozorně, co přesně máte ve své navigační tabulce na Facebooku? Nejčastěji to bývá kombinace News Feedu, přátel, Marketplace a dvou nebo tří dalších ikon (například skupiny, oznámení, Watch a podobně). Nyní ale Facebook chystá změny a přizpůsobí tabulku tomu, co na sociální síti používáte nejčastěji.

Některé funkcionality tak zůstanou nezměněné, jiné se obmění co do pořadí, ale zaznamenané také byly různé úpravy barev a podob ikon, počet zkratek a podobně. Vypadá to, že Facebook zkouší různé varianty a zjišťuje, které prvky sednou jednotlivým uživatelům nejlépe.

Navigační tabulku najdete ve facebookové aplikaci v případě systému Android nahoře, v případě iOSu naopak dole. Novinku otestovala sociální síť v červenci a teď ji postupně zpřístupňuje všem uživatelům.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře