Facebook provádí změnu v metrice organického zobrazení stránek

31. 10. 2019Novinky

Facebook provádí další změny ve statistikách. Tentokrát upravuje způsob, jakým počítá organické zobrazení stránky. Cílem je snížit duplicitní metriky a usnadnit firmám porovnávání výsledků mezi placenou reklamou a organickým dosahem.

Zobrazování těchto výsledků by se mělo více přibližovat metodologii, kterou Facebook používá právě pro reklamy. Nejedná se o změnu distribuce, ale o změnu způsobu filtrování organických zobrazení. Změna by se neměla dotknout engagementu a dosahu.

Vše bude fungovat tak, že Facebook odfiltruje opakovaná organická zobrazení od stejné osoby, aby snížil duplicity. Ve výsledku mohou vaše stránky po změně vykazovat méně organických zobrazení.

Zavádění změn má proběhnout koncem října. Facebook nyní neumí odhadnout, jak změna ovlivní jednotlivé stránky a zda vůbec.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře