Facebook rozšiřuje Breaking News a moduly místních zpráv

6. 12. 2018Novinky

Facebook provedl během několika posledních měsíců test, který umožnil více než 100 vydavatelům ze Severní a Latinské Ameriky, Indie, Austrálie a Evropy označovat nejnovější zprávy štítkem „Breaking News“. Cílem je pomoci uživatelům najít zprávy, které pro ně mohou být důležité.

Označení „Breaking News“ bude Facebook zavádět celoplošně v Německu, Španělsku, Velké Británii, Francii, Mexiku a v Austrálii. V ostatních zemích se chce Facebook zaměřit na další testování, aby mohl dostatečně změřit reakce uživatelů.

Každý štítek ukazuje stáří zprávy, nejvýše však 6 hodin od zveřejnění. Toto označení přinese vydavatelům další možnost, jak získat větší interakce a engagement. Test v USA a Kanadě ukázal, že takto označené příspěvky měly v průměru o 8 % více prokliků a o 10 % více sdílení.

Další novinkou je rozšíření modulů místních zpráv na nové regiony. Místní zprávy se využívaly doposud jen v USA a nyní je chce Facebook zavést i na území Austrálie. Pokud se novinka osvědčí i v dalších regionech, je pravděpodobné, že ji Facebook rozšíří i k nám.

Nová aktualizace zahrnuje výběr nejlepších příspěvků ze stránek z dané oblasti, nadcházející události, aktualizace okolních škol a nejnovější články z lokálních médií.

Zdroj: Social Media Today

Cílem Faceboku je přinést na platformu pravdivé a aktuální informace a omezit pasivní prohlížení obsahu, které je podle výzkumů zdraví škodlivé.

Zdroj: Social Media Today

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře