Facebook rozšiřuje testování pre-roll video reklam a trailerů

4. 5. 2018Novinky

Na Facebook přichází více reklam, které se přehrávají před videi. Zatím se však budou týkat jen platformy Facebook Watch, News Feed zůstane ještě chvíli ušetřený.

Místa, kam Facebook tento typ reklam rozšíří, se týká i vyhledávání a timeline stránek. V praxi to znamená, že pokud si uživatel například vyhledá nějaký seriál nebo show, pre-roll reklama se přehraje, jakmile si vybere konkrétní epizodu ke sledování.

Facebook představil i další novinku – trailery, které se spustí v News Feedu a které odhalí, co můžete sledovat na platformě Facebook Watch, která je zatím dostupná jen v USA. Pokud na daný trailer kliknete, uvidíte krátkou reklamní upoutávku, která vás následně odkáže na celou epizodu. Tento trailer budete také moci podpořit reklamou a oslovit tak nové publikum.

Facebook pak v neposlední řadě přišel s funkcionalitou, která automaticky rozpozná ideální spoty pro ad breaks (reklamy, které se přehrávají v průběhu videí). Kromě toho představil i další příležitosti, jak videa zpeněžit. V rámci toho vyjasnil a upravil své zásady pro monetizaci a pravidla monetizace pro obsah.

Více si můžete přečíst i na blogu Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře