Facebook rozšiřuje Video Ad Breaks do dalších zemí

4. 10. 2018Novinky

Vydavatelé a tvůrci v Evropě, Střední a Jižní Americe a Asii teď budou moci monetizovat svůj video obsah. Facebook totiž rozšiřuje 15vteřinové reklamy, které se zobrazují ve videích, do dalších 21 zemí.

Video Ad Breaks mohli v srpnu jako první otestovat inzerenti v USA, Velké Británii, Irsku, na Novém Zélandě a v Austrálii. Dalšími zeměmi v Evropě jsou teď Belgie, Dánsko, Francie, Německo, Nizozemí, Norsko, Portugalsko, Španělsko a Švédsko. Česká republika v seznamu zatím stále chybí, ale očekává se, že bychom se měli brzy dočkat také.

V souvislosti s tím Facebook spouští také novou funkcionalitu pro správce stránek. Jestliže je jednou vydavatel nebo tvůrce video obsahu schválí, budou moci do programu Ad Breaks nahrát větší počet video reklam najednou.

Ad Breaks si zatím vedou dobře a hlásí zajímavé výsledky. Podle průzkumu Facebooku se průměrně 70 % sledujících, kteří se ve videu dostanou až do části, kdy se zobrazí reklama, zůstane dívat až do konce videa. Pro inzerenty to znamená 70 % dokončených Ad Break views.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře