Facebook ruší chaty ve skupinách

22. 8. 2019NovinkyNovinky

Facebook oznámil, že zruší funkci skupinového chatu, kterou zavedl v říjnu loňského roku. Cílem nástroje bylo usnadnit komunikaci mezi členy skupiny mimo komentáře příspěvků. Od dnešního dne 22. srpna tak už nebudou chaty ve skupinách k dispozici.

Každá facebooková skupina měla v horní části panelu tlačítko chatu, kde mohlo v rámci Messengeru dohromady komunikovat až 250 uživatelů. Video a audio hovory mohly být realizovány v počtu do 50 členů.

Od pátku minulého týdne ale není možné chaty ve skupinách zahajovat a 22. srpna Facebook funkci zcela odstranil. Staré chaty a jejich zprávy stále uvidíte, ale nebudete v nich už moci dále pokračovat. Skupinový chat bude mít podobu archivované konverzace.

Změna se týká chatu ve skupinách, nikoliv osobních skupinových chatů, které jste si vytvořili s přáteli skrze Messenger.

Jestli se Facebook takto rozhodl kvůli kapacitním problémům, anebo kvůli spamování, není jasné. Konkrétní důvody odstranění neuvedl. Jen se vyjádřil, že si uvědomuje, jak je funkce pro komunity užitečná, ale v současné době ji dál nemůže podporovat. Facebook však prozkoumává nové způsoby, které by byly vhodným řešením do budoucna.

https://www.facebook.com/communityleadershipcircles/photos/a.1658480497594622/2210735435702456/?type=3&theater
Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře