Facebook spouští aktualizovaný formát feedu

25. 7. 2022Novinky

News Feed na Facebooku se dočká obměny. Meta začne zobrazovat více doporučeného obsahu se zaměřením na video příspěvky. Snazší bude i vyhledávání obsahu od přátel.

Hlavní uživatelské rozhraní Facebooku bude nově rozděleno na kanál Domů, který se zaměří především na doporučený obsah. Zároveň budete mít k dispozici novou kartu Feeds, kde si budete moci prohlížet nejnovější příspěvky v různých kategoriích, včetně Oblíbených, Přátel a Skupin v chronologickém pořadí.

Narozdíl od kanálu Domů, kde vám Facebook nabídne obsah, o kterém si sám myslí, že vás bude zajímat, si ve Feeds můžete prostředí přizpůsobovat podle svého.

Zdroj: Meta

Facebook vám s novým formátem v podstatě ukáže vše, o čem si myslí, že se vám bude líbit. A protože Meta na všech svých platformách začíná upřednostňovat videa, můžete očekávat, že se i v hlavním feedu Facebooku objeví mnohem více video obsahu.

Pro firmy však může být tato změna poněkud problematická, protože uživatelé budou muset přejít na samostatný kanál, aby viděli vaše příspěvky. Což by mohlo způsobit, že dosah vašeho obsahu opět klesne.

Zdroj: Meta

Meta aktualizaci již zavádí, a to na zařízeních se systémem iOS i Android. Během několika příštích týdnů se v aplikaci Facebooku objeví nová výzva, která vás na nové rozhraní upozorní.

Zdroj: Meta
Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře