Facebook spouští nové video statistiky a tipy

22. 1. 2020Novinky

Nové přehledy Traffic Source Insights v Creator Studiu, o kterých Facebook hovořil v listopadu, jsou tady. Díky nim získáte konkrétnější přehled o času sledování vašich videí a metrikách retence v klíčových kategoriích. Facebook také vydal sadu doporučení pro zlepšení výkonu video obsahu.

Nový nástroj poskytne více specifičtějšího vhledu do toho, kdo přesně sleduje váš video obsah, a nabídne více tipů, na co byste se měli soustředit a jak používat získaná data, abyste zvýšili výkon videí a dosáhli vytyčených cílů.

V první řadě přidává Facebook přehled, co která nová statistická kategorie znamená a jak údaje využít pro maximalizaci stěžejních oblastí výkonu vašeho video obsahu:

  • Vytvořte svou domovskou základnu – optimalizujte pro sledující tak, že využijete doporučení Facebooku, kudy distribuovat obsah.
  • Nechte se objevit – optimalizujte pro sdílení, aby vás našli noví potenciální sledující.
  • Ukažte se – maximalizujte kvalitu a integritu vašeho videa, aby dostalo co nejvíce doporučení.
Zdroj: Facebook

Teď, když získáte přístup k většímu množství specifických dat týkajících se výkonnosti videí, se můžete zaměřit na každou oblast, která je pro vás marketingově důležitá. Facebook ale nabízí i zajímavé rady, jak zlepšit celkový výkon vašich videí. Zde je pár z nich:

  • Zveřejňujte minimálně 1-2 videa denně, pomůže vám to v dosahu (pro větší značky, jejichž cílem je maximalizovat celkový počet zhlédnutí a času sledování, se doporučuje větší frekvence).
  • Facebook dává v distribuci přednost videím, která jsou alespoň 3 minuty dlouhá a která podněcují diváky k pokračování a dokončení sledování ve Watch (videa o této délce jsou také vhodná pro monetizaci skrze in-stream video reklamy).
  • Facebook prioritizuje video distribuci u stránek, které mají pravidelné a vracející se diváky (důležité je zveřejňovat obsah, který vzbuzuje zájem, a vyhodnocovat výsledky v Creator Studiu).
  • Stránky by se měly vyhnout obsahu, který už na Facebooku existuje a na jehož tvorbě se nijak nepodílejí (například clickbaity a videa s často používanými statickými obrázky).
  • Nedoporučuje se ani obsah, který si uměle vynucuje zájem (nutí ke sdílení a přesdílení, obvykle výměnou za kompenzaci).
  • Vzhledem k distribuci v News Feedu a jeho algoritmu Facebook prioritizuje nejnovější videa v TOP kvalitě.

Traffic Source Insights začíná Facebook zavádět v Creator Studiu právě teď a během pár měsíců je postupně zpřístupní všem uživatelům. Přečtěte si více na blogu Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře