Facebook spouští program pro tvůrce herního obsahu

7. 2. 2018Novinky

Facebook odstartoval pilotní program pro uživatele, kteří vytvářejí obsah týkající se her. Tento obsah je v posledních letech oblíbený a velmi vyhledávaný a na toto téma vzniká celá řada zajímavých počinů. Sociální síť chce autorům pomoci vybudovat komunitu a zpeněžit jejich snahu.

Facebook se už nějakou dobu snaží pomáhat tvůrcům obsahu všeho druhu. Naposledy nabídl nové příležitosti autorům videí. Nyní se zaměřil na autory herního obsahu, kterým chce pomoci ještě lépe zprostředkovávat herní zážitky ostatním uživatelům prostřednictvím videí z her, recenzí, novinek a dalších. K tomu chce využít sílu platformy Facebook Live.

Obrovská herní komunita již funguje na sítích Twitch či YouTube. To se však Facebooku samozřejmě nelíbí a chce si autory přetáhnout do svého prostředí. Tady jim pomůže vytvořit početnou komunitu, která je relevantní a zajímá ji to, co tvůrce přináší. Kromě rozhraní Facebooku jim nabídne i další platformy, například Facebook.com, Instagram či Oculus.

Program poskytne také podporu v podobě nástrojů, díky kterým budou autoři schopni vytvářet živý a interaktivní obsah. Každý tvůrce získá přístup ke speciálním funkcionalitám, které zahrnují mimo jiné možnost živého vysílání ve formátu 1080p/60 fps.

S tím jde ruku v ruce i finanční potenciál. Aby Facebook ocenil snahu, plánuje zavést poplatky během vybraných živých přenosů.

Zajímají vás podrobnosti? Pročtěte si návod, jak na to.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře