Facebook spustil archivování Stories a připravuje Highlights

26. 7. 2018Novinky

Facebook spustil možnost archivace Stories. Díky tomu zůstanou na vašem profilu trvale uložené. S novinkami však sociální síť postupila ještě dál a připravuje oblíbené Highlights, které už znáte z Instagram Stories.

Původním účelem Stories bylo a stále je to, že se zobrazují pouze dočasně a za 24 hodin zmizí. Některé příběhy si však stojí za to ponechat. Archivování Stories už dobře funguje na Instagramu, a proto je logické, že k tomuto kroku přistupuje i Facebook.

Nyní se tak můžete rozhodnout, které z vašich příběhů zůstanou uchované, dokud je sami nesmažete. Můžete je tak kdykoliv znovu použít a zveřejnit.

Ikona archivace se zobrazuje nahoře v listě Facebook Stories a k využití je dle libosti. Ikonu lze také kompletně vypnout a používat Stories jen jako dočasný obsah, který automaticky zmizí.

Facebook také zavádí další novinku, která archivaci výborně doplňuje. Díky funkcionalitě Highlights můžete uložené Stories trvale zviditelnit a personalizovat vlastními cover obrázky a nadpisy. To otevírá řadu příležitostí pro firmy, které Stories na Facebooku využívají.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře