Facebook spustil Creator Studio

6. 9. 2018Novinky

Creator Studio je nový nástroj, který vám pomůže efektivněji spravovat obsah napříč facebookovými stránkami, které máte na starosti, a ukáže vám, jak si veškerý váš obsah vede. Facebook ho nyní zavádí do celého světa.

Creator Studio najdete na vaší Facebook Page, v sekci „Nástroje pro zveřejňování“, pod možností „Nástroje“, kde už uvidíte záložku „Creator Studio“. Už teď se ukazuje, že před sebou máme zajímavý a užitečný nástroj pro všechny správce, kteří chtějí efektivněji pracovat se svými Facebook stránkami.

Na jednom místě můžete tvořit a spravovat obsah, hromadně nahrávat videa, komunikovat s fanoušky a sledovat výkon jednotlivých příspěvků i stránek.

Rozhraní homepage Creator Studia je rozdělená do 3 sekcí. Uprostřed najdete zveřejněné příspěvky. Mezi nimi lze vyhledávat i na základě klíčových slov. Vpravo vidíte přehledy k jednotlivým postům (období posledních 7 dnů) a informace o počtech příspěvků, které jsou zveřejněné, naplánované nebo v konceptech (období posledních 28 dnů). Vlevo se pak zobrazuje menu možností, které v nástroji můžete použít, jako je knihovna obsahu, přehledy, doručené zprávy, kolekce zvuků a další.

Z Creator Studia máte přístup i do Rights Manageru, který chrání vlastnictví obsahu na sociální síti.

Podrobnosti o novém nástroji najdete na blogu Facebooku. S chutí si ho ale můžete vyzkoušet i na vlastních stránkách.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře