Facebook spustil nový web, který pomůže neziskovkám

24. 2. 2016Novinky

Neziskové a nevládní organizace dostaly od Facebooku další dárek – novou webovou stránku, která poradí, jak dosáhnout svých cílů pomocí sociální sítě.

Stránka s názvem Facebook for Nonprofits poskytne neziskovkám informace o tom, jak mohou:

  • posílit svou přítomnost na Facebooku
  • využít platformu k dosažení svých cílů
  • efektivně využívat nástroje Facebooku
  • najít příklady dobré praxe a inspirovat se příběhy úspěšných

Stránka je přitom rozdělena do 4 sekcí, které postupně provádí celým procesem. Organizace se mimo jiné naučí, jak díky Facebooku zvýšit povědomí uživatelů o své práci, jak oslovit a vybídnout k akci podporovatele nebo jak na fundraising.

Zdroj: Facebook

Zdroj: Facebook

Facebook věří, že se nový web stane hodnotným zdrojem pro všechny neziskové organizace bez ohledu na velikost, zaměření nebo místo působení. Její vytvoření je přitom nejen dalším krokem k podpoře charitativních projektů, ale i k vybudování nástrojů a produktů pro lepší práci s globální komunitou. V minulosti například Facebook neziskovkám věnoval Donate button, díky kterému mohou žádat o dárcovství přímo na své stránce a v příspěvcích, nebo zavedl nový nástroj Fundraisers pro podporu konkrétních kampaní.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře