Facebook Stories bude možné sdílet na Instagram

1. 4. 2020Novinky

Facebook začal testovat novou funkci, která umožňuje sdílet Stories z jeho platformy na Instagram. Popularita příběhů roste a Facebook chce podpořit jejich křížové publikování i opačným směrem. Nyní je totiž možné sdílet jen z Instagramu na Facebook.

Funkci najdete při tvorbě nového příběhu v levém dolním rohu. Kliknete na symbol Soukromí a pod všemi možnostmi uvidíte kolonku Sdílejte příběh na Instagram. Facebook testování funkce potvrdil a uvedl, že hledá nové způsoby, jak se mohou lidé podělit o své příběhy se svými kontakty.

Zdroj: Twitter Jane Wong

V případě křížového sdílení byste si ale měli dát pozor na to, že ne každý obsah je vhodný pro obě platformy. Pokud na Facebooku vložíte do příběhu interaktivní prvky a Stories budete sdílet i na Instagram nebo naopak, ověřte si, aby tam opravdu fungovaly.

Že se Stories na Facebooku ještě nepracujete? Měli byste to napravit, protože podle posledních statistik z loňského roku je na platformách Facebooku používá 500 milionů uživatelů každý den.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře