Facebook Stories denně sleduje 300 milionů uživatelů

5. 11. 2018Novinky

Facebook intenzivně pracuje na vývoji nových nástrojů pro Facebook a Messenger Stories, které mají za úkol zvýšit jejich popularitu. Přestože Facebook Stories nebyly ze začátku tak úspěšné jako jejich instagramová verze, poslední statistiky ukazují velký nárůst aktivních uživatelů, který dosahuje 300 milionů za den.

Rostoucí základna fanoušků posunuje Facebook Stories velmi blízko hranici denních uživatelů Instagram Stories. Jejich počet v červnu dosáhl 400 milionů uživatelů za den.

Zdroj: Techcrunch

Facebook se do vývoje Stories vrhnul opravdu po hlavě a pracuje na jejich zdokonalení, aby uživatele více zaujaly. Jen za poslední rok spustil mnoho novinek, jako jsou:

Kromě nich testuje i nové nástroje, jako je:

Všechny tyto zavedené změny posunuly Stories v popularitě výrazně kupředu. V květnu totiž měly Facebook Stories „jen“ 150 milionů denních uživatelů a Messenger Stories „pouhých“ 70 milionů uživatelů. Sociální síť v nich vidí velký potenciál a plánuje se jim věnovat nadále.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře