Facebook Templates umí stránce dodat šmrnc

23. 5. 2017Návody

Mít stránku na Facebooku je v dnešní době pro firmy takřka povinnost. Věděli jste ale, že vaše stránka nemusí vypadat tuctově a že si ji naopak můžete kreativně přizpůsobit podle charakteru vašeho podnikání? Atraktivní design nabízí šablony Facebook Templates.

Ačkoliv Facebook vznikl jako místo určené přátelům, nyní patří mezi základní marketingové kanály firem, které tu mohou propagovat své produkty a služby. Dokládá to fakt, že na Facebooku existuje už 60 milionů firemních stránek z celého světa.

Během posledních let proto Facebook přidává řadu prvků a nástrojů, které stránkám pomáhají a zjednodušují jim práci s fanoušky a zákazníky. Mezi tabulkami v místě, kde se zveřejňují příspěvky, nedávno například přibyla sekce pro nakupování anebo možnost zveřejňovat pracovní nabídky, na které kandidáti mohou jednoduše pomocí Messengeru odpovědět společně s životopisem v předpřipravených formulářích.

Kromě toho Facebook představil i takzvané Page Templates, šablony pro různé typy byznysů. V současnosti je k dispozici 8 šablon: standardní, nakupování, obchod, místa konání událostí, neziskovka, politici, služby nebo restaurace a kavárny.

wersm-facebook-page-templates (1)

Každá šablona má vlastní set předvybraných primárních buttonů, panelů nástrojů a tabulek, které nejlépe vyhovují potřebám daného typu firmy.

Jak na to?

Pokud chcete změnit šablonu své Facebook Page, stačí jít do „Nastavení“ v horním menu a kliknout v levém sloupečku na možnost „Upravit stránku“. Zhruba uprostřed uvidíte nabídku pro úpravy šablony.

upravit_stranku_copy

Poté, co kliknete na možnost „Upravit“, vám Facebook nabídne všechny dostupné šablony.

list

V detailu každé šablony pak uvidíte, z čeho se skládá, jak bude na vaší stránce vypadat a jak jsou jednotlivé funkcionality rozmístěny. Pokud se rozhodnete, že se vám šablona líbí, klikněte na možnost „Použít šablonu“. Facebook pak automaticky změní strukturu i vzhled vaší stránky.

konkretni

Šablonu lze kdykoliv změnit zpět na standardní, která je pro stránky defaultní. Samozřejmě si také můžete vytvořit vaši vlastní šablonu, manuálně. Stačí v sekci pro úpravu stránky zatrhnout, která tlačítka nebo funkcionality na své stránce chcete.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře