Facebook testuje automatické vytváření událostí z příspěvků

5. 3. 2018Novinky

Facebook se pustil do testování nové funkcionality, která automaticky převezme informace z příspěvku stránky a vytvoří z nich událost. Tím výrazně urychlí a usnadní práci správcům, kteří dnes musejí události vytvářet manuálně a odděleně.

Vyplnit všechna políčka pokaždé, když máte vytvořit na Facebook stránce událost, je hračka, pokud chystáte jednu akci za čas. Co když jich ale tvoříte několik (desítek) do měsíce? Anebo se vám každý měsíc opakují a vy musíte pokaždé začít od začátku? V tomto případě vás potěší novinka, kterou pro vás Facebook aktuálně testuje. Věří, že díky tomu začnou tvořit události i ti, kteří se tomu doteď vyhýbali.

Nemělo by se jednat o nic složitého, nástroj pro vytváření událostí z příspěvků by měl být co nejjednodušší a uživatelsky příjemný. Vytvořit událost bude otázkou několika kliknutí. Nebude ani potřeba vyplňovat všechny nezbytnosti, které požaduje běžný proces tvorby eventů.

Jak to bude fungovat? Jako správce stránky standardně připravíte příspěvek. Facebook z něj pak vezme datum, čas a další informace a vytvoří událost za vás. Než akce půjde do světa, samozřejmě si výsledek můžete prohlédnout a zkontrolovat, jestli všechno sedí. To je celé. Lidem také bude chodit upozornění, pokud zakliknou, že je akce zajímá.

Automatické vytváření událostí je jistě jedna z velmi praktických novinek. Zatím však není jasné, kdy ji dá Facebook k dispozici i ostatním a jestli k ní budou mít přístup všechny stránky bez omezení.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře