Facebook testuje hlasové ovládání Messengeru

23. 10. 2018Novinky

Facebook připravuje nového hlasového asistenta, pomocí kterého můžete ovládat vlastním hlasem některé funkce v Messengeru. Kód aplikace pro Android dokazuje, že nástroj je nyní ve fázi interního testování. Hlasové ovládání a vyhledávání by mělo být velkým trendem budoucnosti.

První zmínky o testech a vývoji hlasového asistenta se objevily už v roce 2016. Nové tlačítko asistenta M se zobrazuje v horní části Messengeru. Po kliknutí na asistenta se aktivuje poslech hlasových příkazů, pomocí kterých můžete:

  • diktovat a odesílat zprávy
  • hlasově spouštět hovory
  • tvořit různé připomínky

Nová funkce bude mít přínos pro nevidomé uživatele nebo osoby, které nemohou z nějakého důvodu psát manuálně zprávy. Ovládání hlasem navíc zjednoduší používání Messengeru pomocí hands-free.

Kdy bude hlasový asistent spuštěný veřejnosti, není ještě zřejmé. Facebook zatím jen potvrdil testování.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře