Facebook testuje Lip Sync Live

3. 7. 2018Novinky

Díky spolupráci Facebooku s významnými nahrávacími společnostmi, se kterými jedná od začátku roku, si uživatelé mohou přidávat oblíbené skladby do videí, aniž by se museli obávat porušování autorských práv. V návaznosti na to Facebook oznámil, že se chystá do svých aplikací zavést nové hudební zážitky a ve službě Facebook Live spouští funkci Lip Synch Live.

Praxe je nyní taková, že pokud nahrajete na Facebook video, které obsahuje píseň známého interpreta, už se díky zakoupeným licencím nemusíte obávat odstranění spotu z důvodu porušení autorských práv. V případě, že ale do videa přidáte hudbu, která povolená není, budete na to předem upozorněni.

Tyto možnosti chce Facebook nyní rozšířit i do ostatních aplikací a ve Facebook Live testuje funkci Lip Sync Live. V ní si budete moci vybrat oblíbenou skladbu a pomocí živého vysílání imitovat zpěv. Nový zábavní nástroj tak nabídne spontánní hudební okamžiky.

Jak na to? Ve Facebook Live si zvolíte funkci Lip Syns Live, vyberete oblíbenou skladbu, ta se promítne do obrazovky živého vysílání a vy můžete jednoduše začít zpívat. Vybrané písně budou odkazovat i na facebookové stránky interpretů.

Další aplikací, která přijde na řadu, budou Facebook Stories. I tam by uživatelé měli brzy moci přidávat oblíbenou hudbu.

Díky tomu, jak je snadné přidat hudbu do videí, živého vysílání a Stories, a také díky tomu, že Facebook chystá nové hudební funkcionality, bude publikovaný obsah zábavnější a sociální síť věří, že tím podpoří i jeho sdílení.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře