Facebook testuje nástroj pro blokaci vybraných slov na timeline

14. 12. 2018Novinky

Facebook vyvíjí novou funkcionalitu, která uživatelům poskytne větší kontrolu nad obsahem tím, že zakazuje zobrazování určitých slov. Cílem je zamezit obtěžování a případné šikaně.

Uživatelé si budou moci zvolit fráze, slova nebo emoji a zakázat jejich zobrazování na svém profilu a na timeline. Nástroj následně zablokuje vybraná klíčová slova a skryje komentáře s konkrétními výrazy. Dané komentáře se budou zobrazovat tvůrci a jeho spojením, ale nikomu dalšímu.

                Zdroj: Facebook Jane Manchun Wong

Tato funkce se podobá nástroji na filtrování osobních komentářů na Instagramu. Pokud si ji chcete vyzkoušet, klikněte na vašem instagramovém profilu na „Nastavení“, dále vyberte možnost „Nastavení komentářů“ a můžete:

  • povolit a blokovat komentáře od určitých osob
  • filtrovat nejčastěji nahlašovaná slova
  • skrýt urážlivé komentáře
  • nebo si zamknout ruční filtr a zadat slova nebo fráze oddělené čárkami

Instagram následně skryje komentáře, které budou vybraná slova obsahovat.

Nový nástroj je ve fázi testování. Kdy bude přesně zaveden veřejnosti, Facebook zatím neuvedl.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře