Facebook testuje nová „vlákna“ příspěvků

9. 7. 2021Novinky

Facebook začal testovat novou funkcionalitu Threads. Díky ní můžete ke svým příspěvkům přidávat nové posty, které s daným tématem souvisí, tím rozšiřovat kontext a udržovat pozornost publika na delší dobu.

V News Feedu můžete vidět novou výzvu, která vybízí, abyste ke svým příspěvkům přidávali další posty, a tím vytvořili tematická „vlákna“. Jedná se o podobný způsob, jakým funguje například Twitter.

Všechny nové příspěvky jsou propojené s originálem, tématem na něj navazují a rozšiřují ho o nové informace či aktualizace. Zároveň mají stejné publikum jako původní příspěvek.

Zdroj: Matt Navarra

Facebook tím chce inspirovat k tvorbě kratších, ale častějších příspěvků. Tento formát se hodí například k živému komentování událostí, atraktivnímu představení nových produktů nebo třeba vyprávění delších příběhů. Díky tomu si snáze udržíte pozornost publika, které bude napjatě očekávat další informace.

Zdroj: Matt Navarra

Vlákna využijete také, pokud potřebujete aktualizovat původní příspěvek o nové informace. Už ho nebudete muset náročně upravovat, stačí, když update přidáte v samostatném navazujícím vlákně.

Facebook novinku testuje s vybranými osobnostmi veřejného života. Kdy ji zavede globálně, zatím neuvedl.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře