Facebook testuje nové live video pro prodejce

10. 12. 2018Novinky

Facebook testuje nový nástroj, který pomůže firmám prezentovat nové produkty v živém vysílání. Diváci pak budou moci snadno zakoupit zboží pomocí snímků z obrazovky.

Funkcionalita s názvem Live Video Mode for Sellers bude k dispozici mezi nástroji k publikování na vaší facebookové stránce. Po kliknutí zahájíte živé vysílání, kde můžete uživatelům ukázat vaše produkty.

Diváci vám pak mohou během přenosu zasílat zprávy se snímky obrazovky produktu, o který mají zájem. Tímto způsobem můžete podpořit prodej a rychleji uzavřít nákupní proces.

Zatím není jasné, jak bude vypadat nástroj pro pořízení printscreenu ani jakým způsobem by měly probíhat platby v případě, že uživatelé zakoupí zboží skrze živé vysílání.

Nástroj Live Video Mode for Sellers ale potvrzuje, že Facebook chce využít velkou kupní sílu své komunity a rozvíjet se e-commerce směrem, jako je tomu i u Marketplace.

Nová funkce je ve stádiu testování na vybraných osobách. Bližší informace o jejím spuštění dalším uživatelům Facebook zatím nezveřejnil.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře