Facebook testuje nové nástroje pro tvůrce herního obsahu

21. 2. 2020Novinky

Komunikace uživatelů v chatu u gamingových streamů bývají někdy bouřlivé a tvůrci herního obsahu měli doteď jen omezené možnosti, jak spravovat svoji komunitu a udržovat její prostředí příjemné. Facebook proto přichází s novou sadou nástrojů a novými pravidly, která v tomto ohledu streamerům pomůžou.

Facebook zavádí čtyři novinky.

Jasné standardy

Ve spolupráci s koalicí herních společností Fair Play Alliance sepsal Facebook osm pravidel chatu, které pomůžou tvůrcům herního obsahu s nastavením zásad své komunity:

  1. Přijímejte ostatní
  2. Respektujte hranice
  3. Nekritizujte
  4. Nebuďte nezdvořilí
  5. Nezahlcujte chat
  6. Nedělejte si reklamu
  7. Pamatujte na slušnost
  8. Vulgarismy tu nemají místo

Poté, co si tvůrce vybere pravidla chatu, obdrží fanoušci výzvu, že je musí akceptovat, pokud chtějí u video streamu zanechat nějaký komentář. Kromě nových pravidel mohou tvůrci napsat i popis toho, na co by měl být jejich chat zaměřený.

Zdroj: Facebook.com

Odstranění komentáře

V případě, že správce odstraní nějaký komentář nebo zablokuje uživatele, projeví se změna okamžitě, v reálném čase a nevhodný obsah ihned zmizí.

Transparentnost v moderování

Tvůrci herního obsahu budou moci označit, která pravidla fanoušek porušil. Díky tomu daný uživatel získá informace o tom, proč je jeho obsah odstraněný. Cílem by mělo být uživatele edukovat, aby se příště nevhodného chování vyvaroval.

Zdroj: Facebook

Řídicí panel správy

Tvůrci budou mít k dispozici i nový hlavní panel pro moderování, který jim pomůže chránit nejen sebe, ale i svou komunitu.

Pomocí těchto pravidel chce Facebook pomoci tvůrcům herního obsahu udržet pozitivní a přátelské prostředí jejich komunity a zamezit rušivým komentářům. Facebook nové nástroje testuje na malé skupince a do několika měsíců je začne zavádět celoplošně.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře