Facebook testuje nové nástroje rozšířené a virtuální reality

17. 7. 2018Novinky

Facebook vyvíjí nové nástroje rozšířené reality a virtuální reality. Jedná se o  funkcionalitu, která určuje hloubku v obrazech, a o aplikaci propojení zvuku a pohybů lidského těla.

Rozšířená realita je velmi populární a zobrazuje skutečnost s následným přidáním digitálních prvků. Facebook ukázal novou aplikaci AR/VR, která pracuje s počítačovým modelováním, které mapuje pohyby profesionálních hudebníků.

Výzkum se inspiroval systémem univerzity ve Washingtonu, který umí najít propojení mezi řečí člověka a pohybem rtů. Studie potvrdila, že z audio signálů lze předpovědět gesta lidského těla. Propojení zvuku a pohybů lidského těla má potenciál pro různé rozpoznávací AR/VR aplikace.

Tyto nástroje by měly sloužit pro zábavu, ale také pro praktické účely. Mohly by uživatelům pomoci například v tom, jak hrát na hudební nástroj nebo jak zlepšit své pohyby.

Další novinkou je nástroj, který umí určit hloubku v obrazech. Jeho využití by mohlo být přínosné pro rozšířenou realitu, například v přidávání realistických překryvů do obrazu, což by bylo novým potenciálem pro práci s obrázky.

Facebook v současné době zkoumá možnosti AR/VR nástrojů a postupně zavádí nové funkce jako 180° video na Facebooku nebo 3D nástroje na Instagramu.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře