Facebook testuje nové přehledy aktivity moderátorů ve skupinách

26. 2. 2020KomunityNovinky

V prosinci přidal Facebook do skupin funkci doporučení na nové moderátory a nyní přichází s další novinkou pro správce skupin. Nové přehledy, které jsou v testovací fázi, ukáží, jak moderátoři vaší skupiny pracují a kdo je z nich nejaktivnější.

Novou funkcionalitu najdete pod záložkou Přehledy skupiny, kde vedle kolonky statistik počtu členů a příspěvků uvidíte třetí sloupec s názvem Přední správce. Následně klikněte na Další podrobnosti o správcích a moderátorech a zobrazí se vám seznam Předních správců a moderátorů. V něm si můžete nastavit filtr podle období, za které chcete statistiky vidět.  

Zdroj: Facebook

Za daný časový úsek se vám zobrazí následující přehledy moderátorů a správců:

  • Schválené příspěvky
  • Zamítnuté příspěvky
  • Schválené žádosti o členství
  • Zamítnuté žádosti o členství
  • Odebrané příspěvky

U každého z bodů uvidíte konkrétní číslo, které znázorňuje počet vyřízených položek. Všechny přehledy můžete exportovat podle různých parametrů do excelu a csv.

Zdroj: Facebook

Majitelé skupin získají díky této novince přehled o tom, jak jejich správci a moderátoři pracují, kdo je nejaktivnější a kdo se intenzivně podílí na růstu komunity.  Nové statistiky jsou v současné době v procesu testování a brzy přibudou do všech skupin. Pokud jste součástí testovacího vzorku, přehledy budete mít k dispozici již nyní.   

Pokud jste i majiteli facebookových stránek, můžete od ledna kontrolovat vaše správce a editory i tam. Facebook přidal do nastavení novou kartu Historie správy stránky.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře