Facebook testuje novou funkci MeetUps

5. 3. 2018Novinky

Facebook se zaměřuje na nový systém, který by měl propojovat přátele ve stylu Tinder. Jaký je vlastně hlavní limit seznamovacích aplikací? Ne každý se chce registrovat do neznámých systémů s mnoha omezeními. Řešením by mohl být nástroj, který spojuje lidi v mnohem větším měřítku. Facebook začal pracovat na aplikaci MeetUps.

MeetUps představuje systém, který spojuje uživatele Facebooku s přáteli pomocí funkce vyjadřující zájem o setkání s danou osobou ve stylu Tinder. Aplikace by nabízela lidem možnost poznat se a v případě oboustranného zájmu by je propojila pomocí Messengeru.

Důraz je přitom kladen na interakce. Zaměření Facebooku na seznamování uživatelů by probíhalo v souladu s plánovanou změnou algoritmu. Mark Zuckerberg ve svém prohlášení z ledna 2018 představil nový směr strategií, který upřednostní komunikaci a interakci mezi přáteli nad obsahy firemních stránek.

Aplikace MeetUps má zatím ale mnoho nedokonalostí na to, aby se vyrovnala funkčnosti a kvalitě ostatních seznamovacích systémů. ,,Lidé často používají Facebook k vytváření plánů se svými přáteli, proto provádíme malý test, abychom setkávání mezi přáteli ulehčili. Těšíme se na reakce lidí,‘‘ uvedl mluvčí Facebooku.

Jak to funguje? Uživatelé dostanou oznámení od osob, které se s nimi chtějí v daném týdnu setkat. Po kliknutí na oznámení se přesměrují na stránku s fotkami svých přátel s jednoduchou otázku: ,,Chcete se setkat s přítelem?‘‘. Uživatel si zde zvolí odpověď ano nebo ne a pokud oba lidé zvolí ano, Facebook je propojí pomocí Messengeru.

Zavedení funkce seznamování by však mohlo přinést i mnoho negativních aspektů. Upozornění, jež by sdělovalo zájem o seznámení, by mohlo strhnout velký zájem a danou osobu spamovat. Přidání takovéto funkce na platformě, která již sama o sobě nabízí mnoho, by mohlo vést k riziku ztráty hlavního poslání a účelu sociální sítě spojování ,,přátel‘‘.

Tato aplikace není ještě k dispozici veřejnosti, zatím je ve fázi omezeného testu v malém počtu uživatelů.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře