Facebook testuje novou funkci Posts From Across Facebook

5. 6. 2018Novinky

Facebook přichystal další novinku, která se týká News Feedu. Nová funkce Posts From Across Facebook má za úkol zobrazovat nejlepší příspěvky na základě zájmů uživatelů.

V horní části News Feedu se zobrazí ikona funkcionality v podobě rakety. Po rozkliknutí bílé šipky vám nový nástroj vybere nejlepší příspěvky, které se vyselektují na základě vašich zájmů a nikoliv na základě osob, které sledujete. Aktualizace se podobá Explore Feedu, který Facebook testoval na začátku roku a který ukončil před několika týdny.

Zajímavé ale je, že tato aktualizace je v rozporu s algoritmem News Feedu, který má upřednostňovat obsah od přátel a rodiny.

Funkcionalita se zatím testuje na malé skupině uživatelů. Pokud se ji ale Facebook rozhodne zavést, poskytne firmám nové způsoby, jak zvýšit pravděpodobnost zobrazení příspěvků facebookových stránek.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře