Facebook testuje nový layout pro Stories

15. 11. 2018Novinky

Pokud vidíte nové rozložení Facebook Stories, jedná se o další test Facebooku, který má podpořit zájem o jejich využívání. Facebook poslední dobou velmi často experimentuje s novými nástroji a snaží se ke Stories přivést nové tvůrce.

Po otevření aplikace Facebooku se vám zobrazí v horní části News Feedu velký panel s šesti vybranými Stories z řad vašich přátel a kanálů, které sledujete. V panelu Stories je vloženo několik stránek a tažením vpravo a vlevo můžete listovat mezi dalšími příběhy.

Facebook, který má 3,5 miliardy uživatelů, vidí ve Stories velký potenciál a sází na ně divokou kartu. Statistiky v tomto směru hovoří za své. Facebook a Messenger Stories dosáhly 300 miliónů aktivních uživatelů za den, což je 10 % procent celkového počtu uživatelů Facebooku.

Změna layoutu má Stories více zviditelnit a tím motivovat uživatele, aby si příběhy prohlédli a funkci začali i sami využívat.

Další statistiky ukazují, že uživatelé starších věkových kategorií potřebují více času na to, aby si na nové nástroje zvykli. Oproti Instagramu, který má mladší publikum, je na Facebooku míra osvojení novinek pomalejší.

Pokud nové rozvržení Facebook Stories nevidíte, nejste součástí jeho testování.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře