Facebook testuje ověření identity pomocí obličeje

17. 10. 2017Novinky

Facebook hledá nové cesty, jak spolehlivě rozpoznat identitu svých uživatelů a zjednodušit tak jejich přihlašování k osobnímu účtu. Proto se rozhodl otestovat nástroj, který zatím žádná sociální síť nevyzkoušela, ovšem již funguje na některých chytrých zařízeních – rozpoznávání obličeje.

Funkcionalita, která umí rozpoznat charakteristické prvky vaší tváře a na základě nich vás pustit do zařízení, už dávno není žádným sci-fi. Přihlašování k aplikaci nebo účtu na základě uživatelovy autenticity dnes umožňuje například iPhone.

Facebook chce pomocí nové funkcionality zrychlit a usnadnit ověření vlastnictví účtu. Tato možnost bude volitelná a dostupná pouze na zařízení, které už k přihlašování používáte. Bude tak alternativou dvoufázové autorizace pomocí SMS zpráv, která je již delší dobu zavedená.

 

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře