Facebook testuje přidávání hudby do videí a fotografií

17. 10. 2018Novinky

Již v brzké době byste měli mít možnost přidávat vaši oblíbenou hudbu do Facebook Stories a do příspěvků v News Feedu. Facebook provádí první testy a někteří uživatelé mohou mít funkci již k dispozici, pokud jsou součástí testovacího vzorku.

Facebook hledá neustále nové způsoby, jak motivovat uživatele, aby přidávali zvukové stopy do příspěvků a využívali tak dostupných sbírek hudby. Tento rok sociální síť uzavřela mnoho důležitých licenčních smluv s hudebními vydavatelstvími, zavedla služby jako Lip Sync Live nebo vkládání hudby do 360° videí.

Jak na to? Po nahrání fotografie nebo videa se zobrazí ikona hudby. Kliknete a ukáže se seznam skladeb, ze kterých si můžete vybrat dostupnou hudbu. Následně si zvolíte, kterou část skladby budete chtít pro příspěvek použít. Po přidání hudby do příspěvku ostatní uživatelé uvidí jméno skladby a interpreta.

Facebook chce nabídnout uživatelům další kreativní nástroj, kterým hudba bezpochyby je. Zvukové stopy emočně dobarví příspěvek a pomohou vyjádřit uživatelům atmosféru, náladu i pocity.

Na Instagramu ve Stories můžete tyto hudebních nástroje již běžně využívat.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře