Facebook testuje sdílení odkazů ve Stories

4. 9. 2018Novinky

Ačkoliv s tím delší dobu bojovaly, Facebook Stories konečně začínají být v kurzu. Dnes je denně sleduje už 150 milionů lidí. Sociální síť chce snahy uživatelů ještě podpořit a testuje možnost sdílet v příbězích odkazy.

Lidé na sociální síti rádi sdílejí odkazy na články nebo témata, která je zajímají. Facebook jim proto chce prostor rozšířit i na Stories. Přidání linku do Stories najdete mezi možnostmi, které se zobrazí při vkládání odkazu do News Feedu.

Touto aktualizací chce Facebook podpořit i obsah značek a vydavatelů, kteří jej tak mohou lépe zviditelnit. Organický dosah a referenční návštěvnost stránek totiž poslední dobou kvůli častým změnám algoritmu feedu poněkud trpěly, a tak se Facebook snaží tuto nepříjemnou situaci vykompenzovat, aby je určitým způsobem získaly zpět.

Facebook také věří, že novinkou podpoří více uživatelů, aby vytvářeli příběhy a tím zvýšili popularitu nástroje.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře