Facebook testuje tlačítko pro nevhodné komentáře

14. 2. 2018Novinky

Není to „Dislike“ button v pravém slova smyslu. Facebook se ale přece jen rozhodl vyjít vstříc uživatelům, kteří chtějí reagovat na komentáře, jež se jim nelíbí nebo je nezajímají. Nabídne jim nové tlačítko „Downvote“.

Tlačítko „Downvote“ umožní skrýt a nahlásit nevhodný obsah v komentářích. Zatím je v testovací fázi, má však (narozdíl od kontroverzního „Dislike“ buttonu) velkou šanci stát se pevnou součástí reakcí.

I sám Facebook potvrdil, že se rozhodně nejedná o alternativu „Dislike“ buttonu. Sociální síť pouze hledá snadný způsob, jak umožnit uživatelům předat zpětnou vazbu na komentáře, které se objeví na veřejné stránce.

https://twitter.com/TaylorLorenz/status/961720791858544641

Poté, co komentář tímto způsobem označíte, obsah se skryje a vy můžete následně vysvětlit, proč jste tak učinili. A je to velmi jednoduché, stačí kliknout na jednu z možností, které vám Facebook nabídne – „útočné“, „zavádějící“ nebo „mimo téma“.

Test nijak neovlivní ranking komentářů, příspěvků ani stránek. O tom, že je komentář označený za nevhodný, se dozví pouze Facebook. Autoři se nedozví ani to, kolik těchto reakcí jejich komentáře dostaly.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře