Facebook ukončí skupinové Stories

26. 9. 2019Novinky

Skupinové Stories Facebook zaved v prosinci 2018 a fungovaly pouhých 9 měsíců. Nyní Facebook potvrdil, že 26. září příběhy ve skupinách úplně vypne. Dál už tedy nebude možné vytvářet nové Stories a postupně Facebook vymaže i ty aktivní. Tato změna se týká jen skupin, nikoliv individuálních příběhů. Ty budete moci na Facebooku používat nadále.

Cílem skupinových Stories bylo zlepšit zážitky komunity. Měly být pro uživatele přidanou hodnotou skupiny. Správci i členové komunit mohli vytvářet video a foto příběhy přímo v jednotlivých skupinách. Facebook nyní ale naznačil, že uživatelé funkci nepovažovali za užitečnou. Odmítl však komentovat, jak moc byly Stories využívány.

Skupiny na Facebooku používá každý měsíc více než 1,4 miliardy lidí a jsou místem, kde se sdružují uživatelé společných zájmů. Stories obecně jsou na Facebooku i Instagramu velmi populární a počet jejich uživatelů roste.

I když dochází ke zrušení skupinových Stories, nadále budete moci vytvářet příběhy skrze osobní profily a facebookové stránky. Těch se změna netýká.

Facebook také oznámil, že zruší chaty ve skupinách.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře