Facebook umožní crosspostovat live videa

10. 5. 2018Novinky

V poslední době se Facebook opět zaměřil na zdokonalování live videí. Poté, co představil Premieres, umožní také sdílet živé přenosy napříč stránkami. Pro diváky se zase chystá tlačítko na zpětné přehrávání záznamu.

Crosspostování živých videí se už týká všech Facebook Pages po celém světě. Výhodou je, že můžete živé video, které natočíte na jedné stránce, jednoduše zveřejnit i na dalších stránkách, které spravujete. Facebook již tuto funkcionalitu přidal jak do Nástrojů pro zveřejňování na stránkách, tak do Live API.

Crosspostování live streamů se osvědčilo už na testovací skupině. Jedním z výsledků, kdy značka zveřejnila stejné video na třech stránkách, bylo více než 1,5 milionů zhlédnutí, 4 500 sdílení a přes 538 000 minut sledování. Další zástupce testovací skupiny uvedl, že crosspostování zvýšilo retenci o 40 % a zdvojnásobilo počet interakcí ve srovnání s ostatními živými vysíláními za posledních 90 dní.

V souvislosti s tím zavádí Facebook i novinku pro diváky. Právě totiž testuje tlačítko, které umožní záznam zpětně přehrát.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře