Facebook umožní poslouchat podcasty a hudbu ze Spotify přímo v aplikaci

4. 5. 2021Novinky

Facebook oznámil rozšíření partnerství s platformou Spotify. Díky tomu budete moci poslouchat a sdílet plnohodnotné hudební skladby a podcasty přímo na Facebooku, aniž byste museli odcházet do externí aplikace.

Nová funkcionalita představuje v podstatě minipřehrávač, který facebookové komunitě umožní poslech obsahu ze Spotify. To, co posloucháte, můžete taktéž nasdílet svým přátelům a ke zveřejněné skladbě či podcastu přidat popisek. Podmínkou je, že ve svém zařízení musíte mít nainstalovanou i aplikaci Spotify.

Zdroj: Facebook

Facebook už dříve nabídl několik různých integrací platformy Spotify. Můžete například sdílet skladbu na osobním profilu nebo vložit odkaz na Spotify do Stories na Facebooku a Instagramu. Facebook rovněž propojil Spotify se svou experimentální aplikací Tuned.

Zdroj: Social Media Today

O tom, že audio prvky a podcasty na sociálních sítích táhnou, svědčí i nedávná novinka. Facebook totiž oznámil, že chystá vlastní nástroj pro jejich poslech, který zároveň zjednoduší tvůrcům distribuci skrze Facebook stránky.

Novou integraci Spotify zavádí Facebook ve 27 zemích. Podrobnosti se dozvíte na blogu Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře