Facebook umožní přidat titulky do živého vysílání

13. 6. 2017Novinky

Live video se stalo jednou z nejpřitažlivějších forem obsahu sdíleného na Facebooku. Svědčí o tom jednak fakt, že 1 z 5 videí na Facebooku je živé vysílání, druhak 4x větší nárůst doby, po kterou ho lidé loni denně sledovali. Proto sociální síť umožní přidat do Live videa také titulky, aby bylo dostupné všem uživatelům bez výhrad.

Pokud používáte Live API, můžete nyní do vysílání přidat titulky dle standardu CEA-608. Díky tomu si váš přenos může vychutnat i publikum se sluchovým postižením či omezením. Jestliže mají uživatelé v nastavení titulky povolené, automaticky se zobrazí u každého živého vysílání na mobilu i desktopu, kdykoliv budou dostupné.

Pokud nepoužíváte Live API, můžete využít služeb třetí strany (například Ai-Media), která vám pomůže titulky v reálném čase vytvořit a přidat do videa.

Přesný návod, jak přidat titulky do živého vysílání, najdete v manuálu Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře